iDEAL krijgt concurrentie

Buckaroo lanceert Pay by Bank in Nederland.

Payment provider Buckaroo komt met Pay by Bank, een nieuwe online betaalmethode voor e-commerce.

  • Sneller online betaalproces
  • Consument behoudt herkenbaarheid
  • Platform heeft licentie toezichthouder

Pay by Bank verkort volgens een persbericht van Buckaroo het checkout proces tot 25 procent, met als resultaat: een eenvoudiger, efficiënter en sneller online aankoopproces en verhoging van de conversie voor de webshop.

Herkenbaarheid voor on-line consument
Voor consumenten betekent betalen via Pay by Bank dat ze betalen in de eigen vertrouwde bankomgeving zonder herhaaldelijk hun betaalgegevens in te hoeven vullen. De meest gebruikte banklogo’s worden in de checkout van de webwinkel vooraan gezet en bij vervolgbetalingen wordt de voorkeursbank van de consument onthouden.

Toestemming toezichthoudende Nederlandsche Bank
Voor de lancering werkte Buckaroo nauw samen met IbanXS, een Open Banking platform dat met meer dan 2.000 Europese banken is verbonden. Om Pay by Bank aan te kunnen bieden zijn ook door De Nederlandsche Bank (DNB) geautoriseerde licenties vereist. In 2020 heeft Buckaroo een PSD2 licentie 7 en licentie 8 verworven. Hiermee kan Buckaroo als Payment Initiation Service Provider (PISP) betalingen initiëren en als Account Information Services Provider (AISP), met toestemming, toegang verkrijgen tot de betaalgegevens van de consument.

Gerelateerde artikelen