Allianz neemt zakelijke schadeportefeuille Aegon over

Allianz neemt de zakelijke schadeportefeuille van Aegon over. Hieronder vallen de actieve zakelijke portefeuille met een premievolume van circa 90 miljoen euro en twee run-off portefeuilles. Dit zijn de volmacht- en co-assurantie run-off-portefeuilles.

Allianz ziet zijn marktaandeel door deze overname stijgen van 4,4 naar 5,0 procent. Rond de 70 medewerkers die deze portefeuilles in beheer hebben, maken de overstap naar Allianz.
Versterking positie in zakelijke markt
Allianz heeft eind 2012 zijn aanwezigheid in de Benelux versterkt door Allianz Belgium, Allianz Luxembourg en Allianz Nederland samen te brengen in Allianz Benelux. Door deze integratie is er meer ruimte gekomen voor gezamenlijke investeringen in de door Allianz als aantrekkelijk bestempelde Benelux-markten. De 4e markt qua omvang in Europa.
De overname van deze portefeuilles past naadloos in de strategische koers in de Benelux en versterkt de positie van Allianz in de zakelijke markt in Nederland aanzienlijk. Klanten en adviseurs hechten veel waarde aan continuïteit. Dat biedt Allianz hen.
Geleidelijke integratie
In totaal neemt Allianz ruim 60.000 zakelijke schadeklanten van Aegon over. Alles wordt in het werk gesteld om de impact van de overname voor betrokken klanten en adviseurs zo beperkt mogelijk te houden. De betrokken Aegon-medewerkers spelen hierbij een belangrijke rol. Met hun overstap naar Allianz wordt gezorgd voor behoud van de kwaliteit van dienstverlening, continuering van persoonlijke contacten en borging van dossierkennis.
 
Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland: “Met deze overname groeien we in ons kernsegment, versterken we onze positie in het advieskanaal en heten we een betrokken en kennisrijke groep nieuwe collega’s welkom.”
Aanbod
Naast de zakelijke schademarkt is Allianz in Nederland ook actief in Leven en Inkomen en heeft het een sterke positie in autoverzekeringen. Voor het zakelijke segment, van ZZP-er tot grote corporate ondernemingen, biedt Allianz zijn klanten een brede waaier aan oplossingen. Dit doet Allianz in nauwe samenwerking met zijn adviseurs. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank N.V. en de Autoriteit Consument & Markt.
Voor de 60.000 zakelijke schadeklanten van Aegon en hun adviseurs wordt toegezien op een zorgvuldige overgang. Klanten kunnen onveranderd terecht bij hun huidige verzekeringsadviseur. Het premievolume van de actieve zakelijke schadeportefeuille bedraagt ongeveer negentig miljoen euro.
Toekomstperspectief gewaarborgd
CEO Marco Keim van Aegon Nederland is blij met de overeenkomst met Allianz: “Aegon richt zich volledig op Inkomen en Wonen. In Allianz hebben we een solide partij gevonden die onze klanten continuïteit biedt en zorgt voor nieuw toekomstperspectief voor onze medewerkers. We zetten deze stap daarom uit volle overtuiging.” Zo’n zeventig Aegon-medewerkers van het zakelijke schadebedrijf komen in dienst van Allianz in Rotterdam. Hun functie en arbeidsvoorwaarden blijven ongewijzigd en ze hebben een baangarantie van een jaar bij Allianz.

Inkomen en particuliere schade groeien
Door de verkoop ligt de focus van het schadebedrijf van Aegon nu volledig op inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen. Daarin wordt dan ook volop geïnvesteerd. De koopovereenkomst met Allianz is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt.
 

Gerelateerde artikelen