Afsplitsing Nederland drukt omzet Vodafone

Telecomprovider Vodafone heeft het afgelopen kwartaal minder omzet in de boeken gezet in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Dat kwam deels doordat de Nederlandse activiteiten, die zijn ondergebracht bij VodafoneZiggo, niet meer bij de resultaten worden opgeteld. Ook zetten kortingsacties om klanten te trekken het resultaat onder druk, net als negatieve wisselkoerseffecten.

De totale omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar viel 3,6 procent lager uit op 11,8 miljard euro. De serviceomzet, het geld dat Vodafone verdient met verkeer op zijn netwerken, steeg in de periode met 1,1 procent. Dat was iets minder dan door kenners werd voorzien.

Om nieuwe klanten te winnen introduceert Vodafone in heel Europa flexibelere draadloze pakketten. Verder is het bedrijf drukdoende zijn glasvezelnetwerk in het Verenigd Koninkrijk uit te rollen om aldaar beter te kunnen concurreren. De impact van promoties in Europa werd deels gecompenseerd door betere prestaties in Zuid-Afrika.

Het bedrijf handhaafde zijn jaarlijkse groeiverwachtingen voor het bedrijfsresultaat met ongeveer 10 procent.

Gerelateerde artikelen