AFM verleent NPEX MTF-vergunning

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft NPEX, het platform voor groeifinanciering, als eerste in Nederland een MTF-vergunning verleend op basis van MiFID II, waardoor het platform nu voldoet aan de strengste Europese eisen en zowel beleggers als ondernemers in dat kader de grootst mogelijke zekerheid biedt.

Via het NPEX-handelsplatform worden aandelen en/of obligaties uitgegeven van middelgrote Nederlandse ondernemingen aan particuliere en institutionele beleggers. Met het verkrijgen van de MTF vergunning zal de handel in deze stukken volgende week hervat worden.
 
Tientallen bedrijven en instellingen, waaronder HyGear, de Vegetarische Slager, CTouch, Bouman Industry, Image Building en The Society Shop, zijn er in geslaagd om in de afgelopen jaren hun groei te realiseren door het aantrekken van kapitaal via de uitgifte van certificaten van aandelen en obligaties.
 
Versterking
NPEX heeft de afgelopen maanden verder gewerkt aan de versteviging van haar positie. Hierdoor is de belangstelling van ondernemingen, particuliere en institutionele beleggers verder toegenomen om via NPEX de markt voor groeifinanciering van middelgrote Nederlandse bedrijven te betreden.
 
Daarnaast worden alle aandelen en obligaties die via NPEX worden uitgegeven ondergebracht bij bewaarinstelling Euroclear Nederland. Dit biedt de belegger de best mogelijke bescherming op haar effecten.
 
De NPEX-directie verwacht dat met het verkrijgen van de MTF-vergunning en de hervatting van de handel de belangstelling van het bedrijfsleven voor groeifinanciering via NPEX nog verder zal toenemen. Bedrijven hebben inmiddels 55,5 miljoen euro via NPEX uit de markt gehaald waarvan 31,7 miljoen euro in 2017. Een flinke stijging ten opzichte van 2016 (€13 mln.).
 
NPEX-directeur Alan van Griethuysen is verheugd dat de AFM definitief de vergunning heeft toegekend. ,,NPEX heeft de afgelopen jaren een steeds sterkere positie gekregen in de markt van groeifinanciering. Het verkrijgen van de MTF vergunning is een belangrijk signaal en wij zijn heel erg blij dat hiermee de handel weer hervat kan worden.De komende weken zullen meer ondernemingen groeifinanciering gaan ophalen via NPEX. Het aantal bedrijven en actieve beleggers bij NPEX neemt toe, omdat onze aanpak solide en degelijk is. Dat is ons handelsmerk”, aldus Van Griethuysen.

Gerelateerde artikelen