Administratief medewerker zeer honkvast

Administratief medewerkers blijken zeer gesteld op hun huidige baan. 45 procent van de ondervraagden in de leeftijdscategorie 35-44 verwacht voor een langere periode in de administratieve dienstensector te werken. Maar liefst 39 procent van de totale respondenten ziet zichzelf in de komende drie jaar nog steeds werken in de huidige functie en bij zijn huidige baas.

Dit zijn enkele resultaten van een arbeidsmarktonderzoek uitgevoerd door administratief en secretarieel uitzendbureau Offi ceTeam, een divisie van Robert Half. 12 procent zegt echter te blijven zitten waar hij zit totdat de economie aantrekt.

Daarna gaan ze op zoek naar een andere baan. Uit het onderzoek is gebleken dat administratief medewerkers positief zijn over hun huidige baan. Bijna de helft (45%) van de leeftijdscategorie 35-44 ziet zijn huidige functie als een functie voor de lange termijn.

Opvallend is dat de jongeren dit sterker hebben dan de oudere generatie. Meer dan driekwart (77%) van de respondenten tussen de 26 en 44 jaar zegt dat het werken in de administratieve dienstensector precies is wat ze altijd voor ogen hebben gehad. Bij de leeftijdscategorie 45-55+ is dat slechts 53 procent.

Gerelateerde artikelen