Adecco wil DNC overnemen

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft een bod uitgebracht op de Nederlandse detacheerder DNC. Twee weken geleden bracht Adecco reeds een bod uit op Michael Page, wat werd afgewezen door de uitzender, omdat het bod de organisatie zou onderwaarderen.

DNC is met name gespecialiseerd in ICT- en financieel personeel. Om het hoofd te kunnen bieden aan afzwakkende wereldeconomieën, wil Adecco zijn activiteiten op het gebied van specialisten vergroten. Specialistische uitzend- en detacheringsbedrijven profiteren nu nog van een hoge vraag, terwijl de tradtionele uitzendmarkt al stevig aan het afzwakken is.

Adecco biedt 12,50 per aandeel DNC dat neerkomt op 52 procent boven de slotkoers van vrijdag 29 augustus. Met de overname wil Adecco, het grootste uitzendconcern ter wereld, zijn positie in Nederland versterken. Ze hebben hier met geduchte concurrenten te maken, vooral met marktleider Randstad.

Adecco is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen het Franse bedrijf Ecco en de Zwitserse detacheerder Swiss Adia Interim. Momenteel telt het concern 600 kantoren verspreid over twintig landen wereldwijd.

Gerelateerde artikelen