Acht Nederlandse fintechbedrijven dringen door tot Europese FinTech Top 100

De Nederlandse fintechbedrijven Advicegames, Backbase, Bunq, Dopay, InvoiceSharing, Quantoz, Storecove en SurePay behoren tot de Europese FinTech Top 100 van dit jaar.

De lijst is gebasseerd op twee elementen: het aantal publieksstemmen en de beoordeling van een professionele jury. 5.000 mensen uit heel Europa brachten hun stem uit. Daarnaast evalueerde een 50 koppige jury van fintech-experts de bedrijven.
 
De jury bestond uit ervaren FinTech investeerders, innovatiehoofden van Europese banken (Deutsche Bank, Banco Santander, BBVA, Lloyds Banking Group en BNP Paribas) en fintech-goeroe’s. Uiteindelijk kwam de top 100 boven drijven uit een poule van meer dan 420 Europese fintechbedrijven.
 
Fintech daagt banken uit
“Fintech-startups beginnen serieuze uitdagers te worden van de banken,” zegt Teun van der Veeken, organisator en fintech community manager bij uitgever Alex van Groningen. “Niet alleen de investeringen in fintech-bedrijven nemen toe, ook het aantal startups in fintech stijgt hard. Om die reden hebben wij een top 100 samengesteld van de meest veelbelovende fintech-bedrijven.”
 
Vorig jaar investeerden private equity- en venture capital partijen wereldwijd een recordbedrag van 13,8 miljard dollar in fintech, zo bleek uit onderzoek van CB Insights en KPMG. Dit was ruim twee keer zoveel als in 2014. Daarnaast investeerden grote ondernemingen in 2015 nog eens 5,3 miljard dollar in financiële technologie – ongeveer 25% van het totaal. 
 
De Europese FinTech Top 100 is onderdeel van de eerste editie van de European FinTech Awards & Conference, die plaats heeft in Amsterdam en zich richt op investeerders en fintechbedrijven op heel continentaal Europa.
 
Op het evenement ontmoeten investeerders, startups en bedrijven elkaar. Er zijn verschillende paneldiscussies en ook pitchen fintechbedrijven hun business. Ook spreken er CEO’s, ondernemers en tech-goeroe’s. Onderwerpen zijn onder meer PSD2, blockchain en robot advisering.
 

__________________________________________________________________________
Adv. Maak kennis met de 100 meest innovatieve en disruptieve FinTech bedrijven van Europa 
De European FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Meld u aan voor de European Fintech Awards.
__________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen