Accenture pompt drie miljard dollar in AI

Het aantal AI-specialisten verdubbelt tot 80.000.

Accenture investeert drie miljard dollar in AI om klanten te helpen transformeren. Het bedrijf zal het aantal AI-specialisten verdubbelen tot 80.000 en de inzet van AI-toepassingen in negentien sectoren intensiveren.

Deze uitbreiding van de Data & AI-praktijk, in reactie op de toenemende vraag naar geavanceerde AI-oplossingen, resulteert in de ontwikkeling van nieuwe sectorspecifieke oplossingen en kant-en-klare modellen, zo belooft het bedrijf. Verder introduceert Accenture innovatieve platformen zoals het AI Navigator for Enterprise en het Center for Advanced AI.

Al meer dan tien jaar is Accenture actief in AI, met 1.450 patenten wereldwijd en oplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren. Het bedrijf staat bekend om zijn Responsible AI-framework, dat richtlijnen biedt voor het veilig en ethisch implementeren van AI-toepassingen.

De investeringen van Accenture zijn gericht op het versterken van technologische assets, het ontwikkelen van sectorspecifieke oplossingen, talentwerving en het opbouwen van strategische samenwerkingen. Hierdoor wordt het mogelijk om de diagnostische, voorspellende en generatieve AI-capaciteiten van het bedrijf verder uit te diepen.

Roy Ikink, Lead Technology Accenture Nederland, voegt toe: “AI zal de komende tien jaar ons leven en werken drastisch veranderen, met veertig van alle werkuren getransformeerd door generatieve AI. Het is onze prioriteit om klanten te helpen deze transformatie op een verantwoorde en efficiënte manier te realiseren.”

Gerelateerde artikelen