ABN AMRO voor de rechter

Stichting Bankrente Terug is een gerechtelijke procedure gestart tegen ABN AMRO met als doel onterecht betaalde rente terug te vorderen. Klanten van onder meer ABN AMRO hebben last van zogenoemde 'valutering'. Hierbij lopen rekenhouders rente mis doordat banken wel direct bedragen van de rekening afschrijven, maar niet direct overmaken naar de ontvanger.

Edward Bastiani van de Stichting zegt dat een bankrekening een primaire levensbehoefte is waar consumenten van afhankelijk zijn om hun salarissen of uitkeringen te kunnen ontvangen. Volgens Bastiani is het extra zuur dat grote banken zoals ABN AMRO, die toch al enorm veel verdienen, gebruik maken van deze afhankelijkheid en op deze slinkse wijze nog meer winst willen maken.”

Volgens de advocaat van de stichting is het een proefproces. Als ze in het gelijk worden gesteld volgen er mogelijk meer procedures tegen andere grote banken. Vanaf eind volgend jaar is het afgelopen met de praktijk van valutering. De methode wordt dan verboden volgens Europese wetgeving.

Gerelateerde artikelen