ABN AMRO steekt 10 miljoen euro in fintech startups

ABN AMRO gaat 10 miljoen euro investeren in startups die zich toeleggen op digitalisering van financiële producten en diensten. De bank heeft hiertoe een Digital Impact Fund opgericht.

“Door te investeren in deze bedrijven kan ABN AMRO de kennis, technologie en innovatiekracht van deze bedrijven benutten om haar klanten nog beter te bedienen. De startups kunnen op hun beurt profiteren van onze ervaring, expertise en netwerk van investeerders”, aldus Frank Verkerk, directeur digital banking.
Daarnaast hoopt de bank met de ondersteuning de afzetmarkt van de startups te vergroten, zodat deze ook de klanten van ABN AMRO bereiken. De grootbank investeert in bedrijven die al een product hebben gelanceerd en zich in de groeifase bevinden. Bij voorkeur zijn de startups in Europese handen.  Daarnaast dient de startup producten en technologieën te ontwikkelen die nuttig zijn voor klanten van de bank of de bedrijfsvoering van ABN AMRO. Het fonds mikt op investeringen tussen de 250.000 en 1.500.000 euro. 
Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van Accenture dat investeringen in fintechbedrijven het snelst groeien in Europa. In 2014 stegen de Europese investeringen in fintech met 215 procent tot 1,34 miljard euro. Wereldwijd bedroegen de fintech-investeringen in 2014 11,6 miljard euro. Nederland nam hier een bescheiden 277 miljoen euro voor haar rekening. 
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards.
__________________________________________________________________________          
 

Gerelateerde artikelen