ABN Amro gaat betaalsysteem retail uitbesteden

Nieuwe miljardenboete EU dreigt voor Apple om contactloos betalen
Retailklanten ABN Amro krijgt andere betalingsverwerker

ABN AMRO stopt met het verwerken van betalingen voor winkeliers. De bank heeft besloten om dit uit te besteden aan betaaldienstverlener Buckaroo uit Utrecht. Dat schrijft het ANP deze ochtend.

  • Winkelketens hebben er voordeel van
  • Specialistische partijen zijn slimmer in verwerking
  • betalingsverwerker bedient meer dan 30.000 partijen in Belgie en Nederland

“De ontwikkelingen op de betaalmarkt gaan zo snel”, legt een woordvoerder uit. Consumenten kunnen in winkels tegenwoordig bijvoorbeeld afrekenen met smartwatches en online volgen de manieren waarop je kunt betalen elkaar ook steeds sneller op. Volgens de bank is het daarom slimmer om het verwerken van deze betalingen over te laten aan een “specialistische partij”.

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking neemt Buckaroo alle pintransacties van bij ABN AMRO aangesloten winkeliers gefaseerd over. Volgens de bank zullen klanten daar in eerste instantie niks van merken. De kosten voor klanten blijven gelijk, verzekert de woordvoerder.

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Winkeliers en webshops zouden er wel voordeel bij hebben. Zij krijgen toegang tot een uitgebreider scala aan betaaldiensten, waaronder betalingen via pinterminals, creditcards en onlinebetaalmethoden zoals PayPal, Klarna, Riverty, Sofort, Bancontact en Apple Pay.

Buckaroo bestaat sinds 2005 en is afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grotere betaaldienstverleners in Nederland en België. De onderneming bedient meer dan 30.000 grootzakelijke en mkb-klanten en heeft een eigen netwerk van 20.000 vaste en mobiele pinterminals.

Gerelateerde artikelen