Aantal overnames 2008 daalt

Het aantal overnames in het eerste kwartaal van 2008 is in vergelijking met voorgaande jaren gezakt. Het is drie jaar geleden dat er zo weinig deals in het eerste kwartaal gesloten werden.

In de eerste kwartaal van 2008 zijn er 115 deals gesloten. De totale dealwaarde van 12 miljard ligt ver onder de 35 miljard van het eerste kwartaal van 2007. Dit blijkt uit het voorlopige kwartaalrapport van online databank OverFusies.nl. Volgens OverFusies.nl lijken de cijfers te bevestigen dat de Nederlandse fusie- en overnamemarkt is afgekoeld.

Philips heeft de twee grootste deals van het kwartaal op zijn naam staan. De overname van Respironics voor 3,6 miljard en de overname van Genlyte voor 1,8 miljard. ING staat op de derde plek met de koop van het Kantorenfonds van ABP, de verkoop van Stork aan Candover staat op nummer vier.

Advocatenkantoor Sullivan & Cromwell heeft met 6,6 miljard de grootste totale dealwaarde behaald. Het Amerikaanse kantoor is betrokken geweest bij beide Philipsdeals en adviseerde Diageo bij de joint venture met Nolet, nummer vijf op de lijst met grootste deals van het eerste kwartaal. Loyens & Loeff heeft de meeste deals begeleid.

Gerelateerde artikelen