68% van CFO’s in VS wil overgaan op realtime betalingen

Real time betalen beïnvloedt werkkapitaal

Uit een recente enquête van de Amerikaanse van US Bankcorp blijkt dat 68% van de CFO’s op korte termijn over wil stappen op real-time betalingen. Op dit moment werkt nog niet de helft van de ondervraagde CFO’s met deze mogelijkheid. Dat schrijft de Amerikaanse website CFO.com.

  • real time betaling kan werkkapitaal beïnvloeden
  • real time betalingen nog in embryonale fase
  • real time betaling zal snel groeien

Real time betalingen, cashflow en werkkapitaal

Directe betalingen kunnen de cashflow van een onderneming positief beïnvloeden door onmiddellijke inkomsten te genereren en vertragingen te minimaliseren. Bovendien kunnen ze het werkkapitaal verbeteren door kortlopende passiva te verminderen, waardoor het bedrijf beter in staat is om lopende verplichtingen te beheren.

Real time betalingen en corporate finance structuur

Dit kan op zijn beurt de behoefte aan externe financiering verminderen en financiële kosten zoals rente op leningen verminderen. Het juiste liquiditeitsmanagement en het onderhouden van goede relaties met leveranciers zijn cruciaal, maar experts wijzen er op dat een optimale balans moet worden gevonden tussen directe betalingen en het aanbieden van gunstige betalingsvoorwaarden aan klanten.

US Bancorp, vaak afgekort als U.S. Bank, is een van de grootste financiële instellingen in de Verenigde Staten. De holding en het hoofdkantoor staan in Minneapolis, Minnesota. De bank biedt een breed scala aan financiële diensten, waaronder retailbanking, zakelijk bankieren, wealth management, betalingsverwerking en corporate banking.

Real time betaling in embryonale fase

Real-time betalingen bevinden zich nog in hun beginfase. Ze stellen consumenten en bedrijven in staat om geld in realtime te verzenden en ontvangen vanaf hun rekeningen bij banken en kredietunies, op elk moment van de dag, elke dag van het jaar, met onmiddellijke beschikbaarheid van middelen voor de ontvangers.

Bedrijven en klanten

In de VS wordt nu al gebruik gemaakt van direct payment apps zoals Zelle en Venmo. Het onderzoek wijst er op dat dit geen echte real-time betalingen zijn, omdat de afwikkeling pas de volgende dag plaatsvindt. Bedrijfseigenaren zoeken naar een betere functionaliteit voor hun bedrijven en zoeken naar gebruiksvriendelijkere manieren om rekeningen en facturen naar klanten te sturen, terwijl klanten op zoek zijn naar een betere ‘betalingservaring’.

Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).

Voordelen real time betalingen

Real-time betalingen bieden voordelen, zoals snelheid, betere data met betrekking tot financiële stromen, lagere kosten in vergelijking met traditionele bankoverschrijvingen en verbeterde efficiëntie van het werkkapitaal. Bedrijven kunnen ook eerder toegang krijgen tot goede middelen, wat de behoefte aan kortetermijnleningen kan verminderen.

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Gerelateerde artikelen