5 miljard coronasteun voor Duitse auto-industrie

porsche
Fabrikanten en toeleveranciers krijgen miljarden. Autoverkoop EU al 27 procent lager dan 2019.

De Duitse auto-industrie krijgt miljarden euro’s aan extra overheidssteun om de coronacrisis te doorstaan ​​en te investeren in elektrische auto’s. De regering in Berlijn heeft onder meer besloten om bepaalde subsidies voor het aanschaffen van elektrische auto’s langer te verstrekken. Ook zijn er regelingen voor het vervangen van verouderde vrachtwagens.

In combinatie met al eerder naar buiten gekomen steun kan de branche nu rekenen op zo’n 5 miljard euro. Niet alleen autobouwers als Volkswagen en BMW profiteren hiervan, ook de talloze toeleveranciers krijgen door het geld een steuntje in de rug.

De verkoop van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie is in oktober weer ingezakt onder druk van de herinvoering van lockdownmaatregelen in verschillende Europese landen tegen het oplevende coronavirus. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA werden vorige maand 953.616 nieuwe auto’s verkocht in de EU, een daling van bijna 8 procent. Voor Nederland werd door ACEA een min van ruim 5 procent op 31.988 nieuwe auto’s gemeten.

Over de eerste tien maanden van dit jaar ligt de verkoop van nieuwe personenauto’s in de EU met ongeveer 8 miljoen voertuigen bijna 27 procent lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. ACEA spreekt dan ook van een ongekende impact van de coronacrisis op de Europese autoverkoop.

(bron: ANP; foto: Noah Boyer, Unsplash)

Gerelateerde artikelen