3 tips voor effectief leiderschap

3 tips voor effectief leiderschap
Leidinggeven is één, maar uw mensen écht inspireren en motiveren is een ander verhaal. Hoe kunt u als financieel manager meters maken met uw team? Drie tips voor effectief leiderschap.

Loopt u al een tijdje mee als financieel manager? Dan herkent u vast de volgende situatie. U bezit de broodnodige vaktechnische kennis. Maar ergens knaagt het gevoel dat u als manager nog een slag kunt maken.

U vraagt zich misschien af hoe u een dijk van een visie neerzet. Of hoe u constructiever omgaat met de emoties van uzelf en anderen. Om u een klein beetje op weg te helpen, leest u hieronder drie praktische tips.

Tips effectief leidinggeven

1. Zie het totaalplaatje

Effectief leiderschap vraagt om een helder doel dat uw mensen in beweging brengt . Het is uw taak om steeds het totaalplaatje te blijven zien en dit voortdurend aan uw teamleden te communiceren. Bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten met uw team of in individuele feedback.

Op deze manier laat u uw teamleden zien hoe belangrijk hun werk is. Vervolgens laat u ze op basis hiervan hun persoonlijke doelen formuleren, zodat deze aansluiten bij het totaalplaatje.

2. Heb oog voor wat ieder teamlid drijft

Een schouderklopje, interessant werk of een salarisverhoging. Het zijn soms heel verschillende dingen die mensen drijven. Door oog te hebben voor individuele wensen en behoeftes, krijgt u meer gedaan met uw team.

Bedenk daarbij dat uw teamleden soms gemotiveerd raken door iets heel anders dan wat u persoonlijk motiveert. Of door andere dingen dan u veronderstelt. De beste manier om hierachter te komen, is door het ze zelf te vragen.

3. Weet wat wel en niet binnen uw bereik ligt

Effectieve leiders weten welke zaken wel en niet binnen hun bereik liggen. Wat wel binnen uw bereik ligt, zijn uw gedachten over een bepaalde situatie. Wat niet binnen uw bereik ligt, is alles wat daarbuiten ligt.

Dit onderscheid komt goed van pas in situaties waarin u niet (direct) uw doel bereikt. Denk aan de situatie waarin u stuit op de weerstand van een werknemer. Door de emoties los te zien van de situatie, hoeft u hier niet onnodig bij stil te staan.

Een goede leider zijn is één, maar ben jij een leider die op zoek is naar effectieve strategieën om jouw team naar een optimaal niveau te tillen? In deze online leergang ‘Team Essentials’ nodigen we je uit voor een reeks van drie sessies waarin je dieper zult duiken in de kunst van teammanagement.