20 miljoen om bedrijf in Nederland te houden

Kabinet leent 20 miljoen aan snelle groeier Smart Photonics om vertrek naar buitenland te voorkomen.

Het kabinet investeert 20 miljoen euro in de vorm van een lening in de snel groeiende jonge onderneming Smart Photonics in Eindhoven. Daarmee moet worden voorkomen dat het bedrijf uit Nederland vertrekt. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Smart Photonics is onderdeel van brainportregio Eindhoven, waarvan de ontwikkeling een speerpunt is van het kabinet. Daarbij wordt extra ingezet op de ontwikkeling van de fotonica-industrie. Smart Photonics is op zoek naar geld om haar productiecapaciteit uit te breiden. Vanuit het buitenland was veel interesse om geld in het bedrijf te stoppen. Om de onderneming voor Nederland te behouden, investeert het kabinet in het bedrijf, aldus Keijzer. In totaal wordt 35 tot 40 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd door een Nederlands consortium.

De technologie van Smart Photonics zal helpen chips te ontwikkelen voor een nieuwe generatie toepassingen op het gebied van communicatie en precieze sensoren in onder meer telecom, medische apparatuur en gezondheidszorg, vervoer en industriële processen, verwacht Economische Zaken.

(bron: ANP)

 

Gerelateerde artikelen