1 op 3 financieel managers gaat binnen 2 jaar accountant verlaten

Uit het Nationale Accountancy Onderzoek 2016 blijkt dat ruim 1 op de 3 financieel managers binnen twee jaar op zoek gaat naar een nieuwe accountant.

Wie zijn de beste MKB accountants?
In het Nationale Accountancy Onderzoek 2016 staan de meningen van de klanten van accountantskantoren centraal. Zijn ondernemers en financieel managers tevreden met hun accountant en waarom? 
 
36 procent van de nu al ruim 500 respondenten, geeft aan dat het waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk is dat zij binnen twee jaar op zoek gaan naar een nieuwe accountant. 16 procent weet het nog niet en 48 procent denkt dat het onwaarschijnlijk is. In de tabel hieronder is weergegeven hoe lang de respondenten al klant zijn bij hun kantoor: 
 
Belangrijkste verbeterpunten
Het aspect van de dienstverlening waar klanten van accountantskantoren het meest ontevreden over zijn is de transparantie in de tarieven. 30 procent is hier ontevreden over en slechts 14 procent zeer tevreden. 
___________________________________________________________________________________________________
 
Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van accountantscontrole
De kwaliteit van de werkzaamheden van mkb-accountants wordt streng beoordeeld en budgetten staan onder druk. Ook klantgerichtheid en het leveren van toegevoegde waarde blijven van groot belang. Update tijdens de leergang Audit in het mkb uw kennis en vaardigheden en voldoe aan actuele kwaliteitseisen.
Bekijk het programma.
___________________________________________________________________________________________________
 
Wel positief zijn de ondernemers en finance professionals over de financiële deskundigheid en kennis van hun accountant. Maar liefst 70 procent is hier tevreden of zeer tevreden over. 
 
Punten van verbetering zijn de markt- en branchekennis die de accountants leveren en de gebruikte IT-systemen en tools. 44 procent stelt neutraal te staan tegenover dat laatste punt. Ze zijn er dus niet zozeer ontevreden hierover, maar zien wel significante ruimte voor verbetering.   
______________________________________________________________________________
Accountancy Expo: Het innovatie-event voor accountants. Mis het niet!
Ontdek het meest vernieuwende evenement in de accountancybranche. Laat je inspireren, ontmoet honderden collega’s en ontdek alle nieuwe technologische mogelijkheden. Schrijf u direct in
______________________________________________________________________________
 

Gerelateerde artikelen