Totale omzet 4 procent hoger, online omzet zelfs 12 procent.

De detailhandel heeft in oktober meer omgezet dan een jaar eerder. Zowel de foodsector als de non-foodsector wist hogere opbrengsten in de boeken te zetten. Ook online nam de omzet toe, zo meldt het CBS. In oktober werd in totaal 3,9 procent meer omgezet dan een jaar terug. De online omzet was zelfs bijna 12 procent hoger.

Het totale verkoopvolume was 2,5 procent hoger. In de non-foodsector realiseerden winkels in meubels en woninginrichting en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in consumentenelektronica en witgoed de grootste omzetstijging. Iets kleiner was de omzetgroei bij de drogisterijen. Ook de opbrengsten van de winkels in schoenen en lederwaren en de kledingwinkels lag hoger dan een jaar terug. De omzet van de winkels in recreatie-artikelen kromp in vergelijking met oktober 2018. In totaal dikte de omzet in de non-foodsector met 4,1 procent aan. De winkels in voedings- en genotmiddelen zagen een groei van de opbrengsten met 1,9 procent op jaarbasis. De omzetgroei van de supermarkten was 2,3 procent, de omzet van de speciaalzaken was 0,3 procent lager dan een jaar eerder.

Ontdek nu de power van BI

Ben jij betrokken bij informatievoorziening voor strategische besluitvorming? Speel je een rol in Business Intelligence (BI) en Analytics projecten? Volg de training BI voor Financials. Analyseer jouw bedrijfsinformatie, vergroot direct de toegevoegde waarde en ontdek wat BI voor je financiële organisatie kan betekenen.

Bekijk programma & data

(bron: CBS)