Nederlandse aandeelhouders Unilever gaan akkoord met verhuisplan naar VK.

De aandeelhouders van het Nederlandse deel van Unilever zijn in overgrote meerderheid akkoord gegaan met het plan om op papier een volledig Brits bedrijf te worden. In totaal had ruim 64 procent van het uitstaande aandelenkapitaal zich aangemeld voor de bijzondere aandeelhoudersvergadering. Daarvan gaf 99,39 procent goedkeuring voor de plannen. Een belangrijke eerste horde is nu genomen. Op 12 oktober volgt een stemming onder aandeelhouders van het Britse onderdeel.

Het bedrijf achter merken als Ola, Zwitsal en Dove maakte in juni bekend zijn bedrijfsstructuur te willen vereenvoudigen. Waar het concern nu nog bestaat uit een Brits en Nederlands deel, met elk eigen aandelen, hoopt Unilever in november volledig Brits te worden, net op tijd om voor Brexit. Van een fysiek vertrek zal geen sprake zijn, beweert Unilever voorlopig nog.

Grip op Compliance en Corporate Governance

Voldoe aan de groeiende regeldrift zonder gevolgen voor groei en winstgevendheid. Volg de masterclass Grip op Compliance / Corporate Governance en ontdek hoe je kunt voldoen aan de groeiende regeldrift in Nederland zonder dat dit ten koste gaat van groei en winstgevendheid en torenhoge boetes oplevert.

Bekijk het programma

(bron: ANP; foto: Sabrina Mazzeo, Unsplash)