Rabobank krijgt strafje opgelegd voor fraude in rentederivaten.

De Zwitserse toezichthouder ComCo heeft Rabobank een straf van slechts 350.000 euro opgelegd. Uit een langdurig onderzoek bleek de bank fraude te hebben gepleegd in handel van rentederivaten. Het internationale rentetarief Libor speelde een rol in het spel.

Al eerder was Rabobank betrokken met het Liborschandaal. Rabobank kreeg hiervoor in 2013 een boete opgelegd van 774 miljoen euro. Enkele oud-handelaren werden strafrechtelijk vervolgd. Het schandaal was tevens de aanleiding voor het vertrek van de toenmalige voorzitter Piet Moerland.

Een woordvoerster van Rabobank betreurt het vertoonde gedrag. De bank vindt de schikking van ComCo een stap in de goede richting om lopende kwesties op te lossen.

Grip op Compliance en Corporate Governance

Voldoe aan de groeiende regeldrift zonder gevolgen voor groei en winstgevendheid. Volg de masterclass Grip op Compliance / Corporate Governance en ontdek hoe je kunt voldoen aan de groeiende regeldrift in Nederland zonder dat dit ten koste gaat van groei en winstgevendheid en torenhoge boetes oplevert.

Bekijk het programma

(bron: ANP)