Ruzie VS met Rusland, Iran en China raken Limburg, Noord-Brabant en Overijssel hard.

De industrie in Nederland lijdt onder internationale handelsconflicten en afkoeling van de buitenlandse vraag. De gevolgen hiervan zijn vooral merkbaar in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel, zo meldt ING in een regio-analyse.

In voorgaande jaren profiteerden de deze provincies juist sterk van de grote vraag vanuit het buitenland. Volgens ING is de industrie goed voor 12 procent van de economie in Nederland, maar in Overijssel, Limburg en Noord-Brabant is dat aandeel 20 procent. Op momenten waarop de industriële productie aantrekt laat dat zich in deze regio’s sterker voelen, maar als de motor afzwakt drukt dat ook direct de groei, stelt de bank.

Ook in de Randstad vertraagt overigens de economische groei vertragen. Maar door de concentratie van zakelijke en ICT-diensten en de relatief sterke toename van de bevolking blijft de groei daar bovengemiddeld.

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo

(bron: ANP)