Radio voegt waarde toe

Stijging van radioreclame vooral door mogelijkheid van branded content.

Radioreclame lijkt terug van weggeweest. In het tweede kwartaal is de radioreclamemarkt wederom fors gegroeid. Dit meldt het Radio Advies Bureau (RAB), de marketingorganisatie van alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations.

In totaal staken adverteerders in de afgelopen drie maanden 54,7 miljoen euro in reclame via de radio, oftewel 6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het overgrote deel van dat geld ging op aan spotjes. Adverteerders investeerden verder 45 procent meer in betaalde programmering in opdracht van adverteerders, ook wel branded content genoemd. In het eerste kwartaal sprak RAB al van de hoogste uitgaven aan radioreclame sinds 2008, die  "tonen dat adverteerders de kracht van radio erkennen", volgens RAB. Reclame in het algemeen zit ook flink in de lift.

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo

(bron: ANP)