PwC-rapport brengt trends in werkkapitaal in kaart

PwC heeft het rapport 'Bridging the Gap, 2015 Annual Global Working Capital Survey' gepubliceerd. Dit onderzoek geeft inzicht in de werkkapitaal trends en ontwikkelingen in de verschillende regio's en sectoren.

De belangrijkste bevindingen uit de survey ‘Bridging the Gap’ zijn:
• Voor het eerst sinds 2010 is er een overal verbetering van het werkkapitaal. Echter, slechts 7 van de 16 sectoren laten een verbetering zien.
• In tegenstelling tot de grote Corporates laat het middenbedrijf geen verbetering zien. Hierdoor neemt de 'performance gap' tussen deze twee verder toe tot 10,6% punt (7,6% punt in 2010).
• Binnen alle sectoren en regio’s zijn er grote verschillen tussen top- en bottom performers (een duidelijke indicatie voor verbeterpotentieel).
• Door optimalisatie van het werkkapitaal management kan meer dan € 950 bln worden vrijgemaakt uit de balansen van de onderzochte ondernemingen.

Bridging the Gap

__________________________________________________________________________________
Realiseer een structureel betere cashpositie en bepaal de optimale financieringsconstructie. Ontdek in twee dagen alle aspecten van werkkapitaal analyse, performance indicatoren en optimalisatie tijdens de masterclass Strategisch Werkkapitaal Management. Meld u direct aan.
__________________________________________________________________________________