De Europese Commissie begint een onderzoek naar de voorgenomen overname van metaalbedrijf VDM Metals door maker van roestvrijstaal Aperam.

Brussel is bezorgd dat de deal van het in Amsterdam genoteerd Aperam de concurrentie op de markt voor nikkellegeringen in gevaar kan brengen. Dit zijn producten die door veel sectoren worden gebruikt, zoals de auto-industrie.

Aperam betaalt voor VDM 438 miljoen euro aan de huidige aandeelhouders Falcon Metals en investeerder Lindsey Goldberg Vogel. Toen Aperam de deal eerder dit jaar aankondigde hoopte de onderneming alles voor de jaarwisseling afgerond te hebben. Dat gaat nu waarschijnlijk langer duren. Brussel heeft tot 16 april volgend jaar om een besluit te nemen.

De combinatie van de bedrijven zal volgens Aperam wereldwijd marktleider zijn op het gebied van speciale legeringen. Samen tellen Aperam en VDM straks zo'n 3000 werknemers, verdeeld over circa twintig landen. De hoofdzetel van Aperam zit in Luxemburg, terwijl de aansturing van VDM nu gebeurt vanuit Duitsland.

Werk slimmer, niet harder

Word je dagelijks overspoeld door informatie en onnodige afleidingen? Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Volg dan de succesvolle training Werk Slimmer, niet Harder (inclusief 2 E-learning modules) voor minder stress en meer productiviteit. Win tijd en krijg weer grip op het werk.

Bekijk het programma