Nu 50.000 laadpunten

Aantal laadpunten voor elektrische auto's groeit 1.200 per maand, dat moet 15.000 per maand worden.

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s is afgelopen maand de 50.000 gepasseerd. Dat blijkt uit een rapport van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Nederland is daarmee nog ver verwijderd van de 1,8 miljoen stekkers die in 2030 nodig zijn om de klimaatdoelen uit het regeerakkoord te halen.

Het gaat hier om het aantal stekkers aan (semi-) publieke laadpalen, snellaadstations inbegrepen. Die zijn dit jaar in een versneld tempo neergezet, gemiddeld met ruim 1.200 per maand. Dat zijn er flink meer dan vorig jaar, toen er maandelijks nog geen 300 laadpunten bij kwamen.

Roland Steinmetz van het adviesbureau EVConsult ziet dat veel gemeenten dit jaar contracten zijn aangegaan met uitbaters van laadpalen. Provincies brengen tientallen gemeenten bij elkaar die zo'n contract vervolgens als een partij afsluiten.

Lees ook: Miljardensteun EU batterijproject.

Word een onmisbare business partner

Als controller kun je niet stil blijven staan. Je wilt de managers proactief ondersteunen bij het nemen van beslissingen in strategische situaties. Wat is hiervoor de juiste aanpak? Volg de training De Controller als Business Partner.

Bekijk het programma

(bron: ANP)