Over 5 jaar denkt 27 procent van de Nederlandse consumenten een FinTech bedrijf in plaats van een bank te gebruiken voor de helft van hun financiële zaken, variërend van creditcards tot hypotheken.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Future of Finance’ van Brits FinTech bedrijf TransferWise. Het bedrijf biedt een financiële dienst die het mogelijk maakt om via een app of de website geld over te maken naar het buitenland tegen de meest gunstige wisselkoers en zonder hoge of verborgen kosten die banken doorgaans berekenen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1002 Nederlanders tussen 18 en 23 mei 2016.

Cijfers
Driekwart (72%) van de Nederlanders heeft nog nooit gebruik gemaakt van een technologiebedrijf als alternatief voor hun bank voor financiële diensten. De meeste Nederlanders zijn echter bereid zaken te doen met een technologiebedrijf in plaats van hun bank. 

62 procent van de Nederlandse consumenten zou overwegen om gebruik te maken van een FinTech bedrijf voor zaken die zij nu meestal via hun bank regelen. Over vijf jaar wordt verwacht dat de manier waarop Nederlanders hun financiële zaken regelen, compleet anders zal zijn. Een kwart (27%) van de consumenten zegt dat zij een technologiebedrijf zullen gebruiken voor meer dan de helft van hun financiële zaken over 5 jaar, variërend van een lopende rekening, tot leningen en hypotheken. 35 procent van de Nederlanders zegt over 10 jaar één of meerdere bancaire diensten van FinTech bedrijven te zullen afnemen.

Transformatie financiële sector
Taavet Hinrikus, CEO en medeoprichter van TransferWise: "De financiële wereld is aan het veranderen – het wordt alleen maar beter. In vijf jaar tijd zal de financiële sector er heel anders uitzien met een scala aan nieuwe aanbieders en innovatieve nieuwe diensten. Over tien jaar is de sector geheel getransformeerd. De grootste verandering zal het verwachtingspatroon en gedrag van consumenten zijn. De meeste Nederlandse consumenten zijn blij dat zij voor steeds meer van hun financiële zaken alternatieven voor banken kunnen gebruiken.”
 
__________________________________________________________________________
De European FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze 'FinTech- startups'. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de European Fintech Awards.
__________________________________________________________________________