Nederland is Europees nummer een op e-business, maar loopt achter op e-commerce

Nederland vormt samen met Scandinavië de top van de digitale economieën in Europa. Dit blijkt uit de ranking van Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU. Nederland komt na Finland en Zweden op de derde plek.

Het rapport oordeelt een land op verschillende dimensies als human capital/digital skills, integratie van digitale technologie door ondernemingen, connectiviteit, en digitale publieke diensten. Nederland scoort nummer één op e-business, maar loopt achter op e-commerce en staat daarmee op een elfde plek. Met integratie van digitale technologie staat het op twee.

Lees ook: Intelligent Automation zwaar onderbenut.

In Nederland heeft 100% van alle huishouden internet. Nederland maakt het meest gebruik van computers op de werkvloer. Nederlandse e-business staat erg hoog aangeschreven, maar er wordt niet voldoende gebruik van gemaakt. Het Nederlands bedrijfsleven loopt achter met de online handel. Wellicht is er nog onvoldoende onlinevraag, of doen Nederlandse ondernemingen nog te weinig online? 

Haal rendement uit IT investeringen

Beschik over essentiële IT kennis die je als financial paraat moet hebben. Haal wél rendement uit IT investeringen. Volg de masterclass Finance en IT en ontdek hoe je als financieel verantwoordelijke betere IT-gerelateerde keuzes maakt, het rendement verhoogt, kansloze projecten tijdig stopt en snel kunt ingrijpen waar nodig.

Bekijk het programma


(Bron: DESI)