Door medewerkers meer informatie te geven bij reorganisaties kunnen gezondheidsklachten worden voorkomen. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek van FNV Bondgenoten naar gezondheidsklachten door onzekerheid op het werk.

De medewerkers zien vaak de noodzaak en zelfs verbetering, maar maken zich door onduidelijkheid toch zorgen over de toekomst. Bij maar liefst 41 procent van de werknemers die de afgelopen twee jaar een reorganisatie meemaakten, leidde het veranderingsproces tot gezondheidsklachten, blijkt uit onderzoek van FNV Bondgenoten.

Volgens de vakbond werd aan een kwart van de werknemers niet meegedeeld waarom veranderingen moesten plaatsvinden. Een aantal tast na afloop nog steeds in het duister. 37 procent van de respondenten had enige mate van invloed op veranderingen in de eigen werksituatie.

Ongeveer eenderde van de werknemers ziet de veranderingen als een verslechtering. Een kwart spreekt van een verbetering. Werknemers staan in het algemeen positief tegenover veranderingen op het werk.

De meerderheid huldigt een standpunt als ‘veranderingen leiden tot nieuwe uitdagingen’. Ook vindt driekwart van de werknemers dat in het eigen bedrijf best efficiënter kan worden gewerkt. Toch maakte tweederde van de werknemers zich ten tijde van het onderzoek (in de zomer van 2008) zorgen over de toekomst op het werk.