Spyker Cars wil twee nieuwe leden benoemen in de raad van bestuur. Dat heeft de maker van exclusieve sportauto's laten weten. Lex Roukens wordt per 2 april financieel directeur en Frans Liebregts gaat vanaf 1 juli de functie van operationeel directeur vervullen.

Tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Spyker op 17 april wordt het tweetal voorgedragen voor benoeming. Spyker denkt verder de vacature van commercieel directeur op korte termijn in te vullen.

Roukens volgt Klaas Stijfzand op, die de functie van interim financieel bestuurder vervult sinds 8 mei 2007. Roukens is momenteel werkzaam voor telecombedrijf Zain. In het verleden heeft hij onder meer gewerkt voor ING en TD Securities.

De functie van operationeel directeur is nieuw bij de autobouwer. Liebregts zal onder meer alle operaties coordineren met betrekking tot productie, logistiek, inkoop. Hij werkt momenteel als vice-president technologie voor Cogent-Powers, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van staal voor de elektriciteitssector.

Liebregts zat tot 21 januari in de raad van commissarissen van Spyker. Hij stopte daarmee toen de raad van samenstelling veranderde toen de Litouwse Snoras Bank in Spyker investeerde.