Prijzen in Duitsland zijn iets harder gestegen, maar de inflatie ligt nog ver onder de Nederlandse.

De inflatie in Duitsland is in juli uitgekomen op 1,7 procent op jaarbasis, van 1,6 procent een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers. Daarmee blijft Duitsland ver onder het niveau van Nederland.

Economen rekenden in doorsnee al op een inflatie van 1,7 procent, gelijk aan een eerdere raming. Op maandbasis gingen de Duitse consumentenprijzen met 0,5 procent omhoog, na een toename met 0,3 procent in juni. Op basis van de Europese geharmoniseerde meetmethode kwam de Duitse inflatie uit op 1,1 procent, van 1,5 procent een maand eerder. Economen rekenden gemiddeld op 1,1 procent, net als bij de vorige raming.

Wellicht hierdoor en het wegvallen van buitenlandse investeerders is het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie in augustus sterk gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt vandaag uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo

(bron: ANP)