ABN AMRO in Duitsland weer binnengevallen door autoriteiten, voor de tweede keer in vier maanden.

De Duitse autoriteiten zijn vanochtend binnengevallen bij het kantoor van ABN AMRO in Frankfurt. Dat meldden meerdere Duitse media. Bij de bank zelf was niet direct een woordvoerder bereikbaar voor commentaar.

Waarschijnlijk gaat het om het onderzoek naar zogenoemde Cum/Ex-transacties. Dat zijn verkopen van aandelen rond de dividenddatum waarbij zowel koper als verkoper dividendbelasting terugvraagt. Dat kost de belastingdiensten geld.

In november brachten de autoriteiten ook al een bezoek aan het kantoor in Frankfurt. Een woordvoerder van ABN AMRO gaf toen aan dat de autoriteiten naar informatie op zoek waren en dat de bank volledig meewerkte aan het onderzoek. Er waren destijds ook huiszoekingen in meerdere woningen in Duitsland. Volgens een verklaring van de Duitse justitie deden in november ongeveer honderd opsporingsambtenaren mee aan de invallen.

Lees ook: Waar begint de fraude

Grip op Compliance en Corporate Governance

Voldoe aan de groeiende regeldrift zonder gevolgen voor groei en winstgevendheid. Volg de masterclass Grip op Compliance / Corporate Governance en ontdek hoe je kunt voldoen aan de groeiende regeldrift in Nederland zonder dat dit ten koste gaat van groei en winstgevendheid en torenhoge boetes oplevert.

Bekijk het programma

(bron: ANP)