Consumentenprijzen in juni harder gestegen dan in mei.

Consumentengoederen en -diensten waren in juni 2,7 procent duurder dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In mei betaalde de consument 2,4 procent meer dan vorig jaar.

Dit kwam vooral door de prijsontwikkeling van vliegtickets, aldus het statistiekbureau. Rond feestdagen en in vakanties zijn de prijzen van deze diensten hoger. Dit jaar viel Pinksteren in juni en vorig jaar in mei. Voeding had ook een verhogend effect. Afgelopen maand waren de voedingsprijzen 4,8 procent hoger dan een jaar eerder. Groenten hadden een groot effect op deze ontwikkeling. Dit is de grootste jaar-op-jaarstijging in meer dan tien jaar tijd, zei het CBS.

Het CBS wijst er wel op dat de consumentenprijsstijging slechts een onderdeel is van het verschijnsel inflatie en spreekt daarom liever van consumentprijsindex.

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo

(bron: ANP)