Europese bedrijfsleven weer minder negatief

Vertrouwen van bedrijfsleven in de Europese economie kruipt langzaam richting positief.

Het economisch vertrouwen van het bedrijfsleven in de eurozone is in augustus opnieuw gegroeid ten opzichte van een maand eerder. De vertrouwensindex van de Europese Commissie kwam uit op 87,7 ten opzichte van een bijgestelde stand van 82,4 in juli.

De toename van het economisch vertrouwen was groter dan economen in doorsnee hadden voorzien. Zij rekenden op een stand van 85. De index geeft beneden de 100 punten een negatief vertrouwen aan en is boven de 100 positief. Met de stijging in augustus is nu ongeveer 60 procent ingelopen van het vertrouwen dat in maart en april verdween.

De sterkste stijging was in de dienstensector, maar was er ook een toename in de industrie en de detailhandel. Consumenten werden nauwelijks positiever en in de bouw daalde het vertrouwen heel licht. Het vertrouwen steeg het snelst in Frankrijk, Nederland en Duitsland. In Spanje daalde het vertrouwen nadat dat land te kampen met een opleving van het coronavirus.

Word in 4 dagen Excel-expert

Als financial werk je iedere dag met Excel. Wil je dit slimmer en sneller kunnen toepassen? Volg dan de Leergang Excel en word in slechts 4 dagen Excel-expert. Door de combinatie cursussen ontvang je maar liefst 28% korting. 

Bekijk het programma

(bron: ANP; foto: Pixabay)