Sollicitanten voelen dat hun leeftijd de meest doorslaggevende rol speelt.

Twintig procent van de Nederlandse werknemers zegt wel eens op leeftijd te zijn gediscrimineerd tijdens het solliciteren. Van alle ondervraagden had ruim een kwart het idee ook te zijn afgewezen door een werkgever vanwege etniciteit, woonplaats en geslacht. Dat concludeert Uitzendbureau Unique uit een enquête onder 1130 werkende Nederlanders over discriminatie op basis van persoonsgegevens in een cv of sollicitatiebrief.

Een ruime meerderheid van de ondervraagden denkt dat leeftijd de meest doorslaggevende rol speelt bij de vraag of een sollicitant wel of niet op gesprek mag komen. "Op basis van de leeftijd die op een cv staat, wordt een sollicitant - op voorhand en ongeacht de kwaliteiten - soms te jong en vaak te oud bevonden", verwoordt Diana Magielsen, operationeel directeur van Unique, de gedachte.

Presenteer en onderhandel met resultaat

Wil je zelfverzekerd overkomen in presentaties en meer voor elkaar krijgen dan je voor mogelijk hield? De leergang Presentatie- en Onderhandelvaardigheden stelt je in staat deals succesvol af te ronden en een onvergetelijke indruk te maken tijdens presentaties. 

Bekijk het programma

(bron: ANP)