Nederlandse economie groeit voor derde kwartaal op rij met een half procent.

De economische groeimotor van Nederland blijft draaien, terwijl buurland Duitsland zijn economie ziet krimpen en de groei in de eurozone als geheel aan het afzwakken is. Volgens het CBS noteerde de Nederlandse economie in het tweede kwartaal net als in de voorgaande twee perioden een plus van 0,5 procent.

De kleine groei staat tegenover een nog kleinere daling in Duitsland. Maar de eurozone als geheel groeide ook, een kleine beetje: 0,2 procent, omlaag van van 0,4 procent in het eerste kwartaal. De afzwakkende economische groei en minder rooskleurige vooruitzichten zijn de laatste tijd steeds meer een punt van zorg. De Europese Centrale Bank (ECB) zei onlangs al dat de eurozone een "significante monetaire stimulus" nodig heeft, waarmee werd gehint op een mogelijke renteverlaging in september.

Word een onmisbare business partner

Als controller kun je niet stil blijven staan. Je wilt de managers proactief ondersteunen bij het nemen van beslissingen in strategische situaties. Wat is hiervoor de juiste aanpak? Volg de training De Controller als Business Partner.

Bekijk het programma

(bron: CBS)