Zestig procent professionals zoekt nieuwe baan

Zestig procent professionals zoekt nieuwe baan
Salaris, flexwerk en de balans tussen werk en privé zijn vertrekredenen.

Het onderzoek van LinkedIn laat het Nederlanders aan zelfvertrouwen niet ontbreekt. Negen van de tien Nederlanders is vol vertrouwen over hun professionele capaciteiten. Dat zelfvertrouwen zorgt er wellicht voor dat 58 procent van de beroepsbevolking overweegt om dit jaar van baan te veranderen. Nieuw onderzoek van LinkedIn wijst uit dat 44procent van de professionals niet wil werken voor een werkgever die geen flexibel werken aanbiedt. Ook is een betere balans tussen werk en privé voor bijna een kwart van de werknemers die van baan veranderen de belangrijkste vertrekreden.

De meest belangrijke factor om te solliciteren op een vacature is nog steeds het salaris (61%), maar meer dan een derde (35%) zegt dat de mogelijkheid om flexibel te werken een andere doorslaggevende factor is.

De pandemie lijkt ook een shift te hebben veroorzaakt in prioriteiten. Zo geeft meer dan een derde (35%) van de werknemers aan op zoek te zijn naar een betere balans tussen werk en privé en nog eens 30% zegt dat de pandemie ervoor heeft gezorgd dat werk minder belangrijk is geworden in hun dagelijks leven.