Yeşilgöz: “Ondernemers koesteren en ondersteunen; zijn sleutel tot succes”

Wat wil VVD lijstrekker Dilan Yeşilgöz voor ondernemers doen?

‘Wat heeft de VVD ondernemers de komende kabinetsperiode te bieden? In een interview met de financiële website BusinessInsider onthult de VVD lijstrekker Dilan Yeşilgöz-Zegerius haar visie op het ondersteunen van ondernemers en het creëren van een gunstiger zakelijk klimaat. Volgens haar hebben ondernemers onder de kabinetten Rutte verschillende uitdagingen het hoofd moeten bieden, zoals versoberde aftrekposten en verhoogde winstbelasting.

  • minder regeldruk voor bedrijven
  • voorstel voor ‘ondernemersakkoord’ voor stabiliteit en zekerheid
  • meer maatwerk, minder regels voor ondernemers

De lijsttrekker benadrukt het belang van het koesteren en ondersteunen van ondernemers, vooral in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Deze groep vormt de ruggengraat van de samenleving en genereren banen en dragen bij aan economische groei. De VVD voorvrouwe is van mening dat het stimuleren en ondersteunen van ondernemers vanaf het prille begin van hun bedrijf tot aan groei, innovatie en bedrijfsoverdracht van cruciaal belang is.

Afgelopen jaren ‘politiek uitdagend’

In het interview erkent zij “dat de VVD afgelopen jaren in een politiek uitdagende context heeft geopereerd, waarbij verschillende partijen bedrijven vaak als de zondebok zagen en hen verantwoordelijk hielden voor tal van problemen”. Yeşilgöz benadrukt echter dat bedrijven essentieel zijn voor een goed functionerende samenleving en economie. Zij dringt erop aan dat bedrijven nodig zijn om geld te verdienen en mensen te werk te stellen, en dat bedrijven moeten worden gewaardeerd en gesteund.

Lasten in economisch onzekere tijden niet verhogen

Een voorbeeld van deze steun is te zien in de recente inspanningen van haar partij om de financiële lasten voor bedrijven niet verder te verhogen, met name in tijden van economische onzekerheid. Zij hebben bijvoorbeeld geen steun verleend aan voorstellen om de kosten van overheidsmaatregelen bij bedrijven neer te leggen. Daarnaast heeft de VVD zich ingezet om de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) te handhaven, zij het met enkele aanpassingen om misbruik tegen te gaan. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


FM.nl houdt 24/7 biedt dagelijks makkelijk leesbare en overzichtelijke artikelen over de financiële kant van het nationale bedrijfsleven.

Weinig tijd? Geen zorgen: door u in te schrijven op de nieuwsbrief ontvang u 3 x per week (rond het middaguur) een selectie van de de belangrijkste artikelen, een overzicht van inspirerende finance events (met netwerk) en de meest relevante trainingen en exclusieve opleidingen. Klik hier voor het aanmelden binnen 60 seconden.  


“Na verkiezingen ondernemersakkoord nodig”

In hun verkiezingsprogramma pleit haar partij voor het sluiten van een “ondernemersakkoord”. Dit akkoord is bedoeld om zowel ondernemers als de overheid stabiliteit te bieden. Het akkoord zou afspraken bevatten waar beide partijen op kunnen vertrouwen, met duidelijke richtlijnen voor wat de overheid van bedrijven verwacht, zoals het halen van duurzaamheidsdoelen. Een dergelijk akkoord zou moeten bijdragen aan een stabiel ondernemersklimaat waarin bedrijven kunnen floreren.

Lastenverlichting goed voor ZZP’ers

Wat betreft lastenverlichting, de VVD heeft plannen om de inkomstenbelasting en energiebelasting voor alle Nederlanders te verlagen, wat ook ten goede zou komen aan zelfstandige ondernemers (zzp’ers). De partij benadrukt echter dat zij schijnzelfstandigheid willen aanpakken en zzp’ers willen voorzien van de benodigde verzekeringen.

Minder regels, herziening MKB-toets en meer maatwerk

Een ander belangrijk punt voor de VVD is het verminderen van de regeldruk voor bedrijven. Hoewel dit al lange tijd een doel is, erkent de VVD dat dit een uitdaging kan zijn, omdat zowel politiek als samenleving vaak vragen om meer regels als er problemen ontstaan. De VVD pleit voor een grondige analyse van regelgeving en een herziening van de mkb-toets, om zo de regeldruk te verminderen en ondernemers meer ruimte te geven om maatwerkoplossingen toe te passen.

 

Gerelateerde artikelen