Xpenditure wint op European FinTech Awards 2016

Xpenditure heeft op de European FinTech Awards in Amsterdam de "Best Of Show"-award gewonnen. De jury, samengesteld uit bankiers en investeerders, was duidelijk onder de indruk van de presentatie die Xpenditure eerder op de dag hield met als titel "Claim back your time". Xpenditure biedt innovatief, digitaal onkostenbeheer aan voor grote ondernemingen, MKB's en zelfstandigen, maar het is de toegevoegde waarde voor banken die voor deze award het verschil maakte. 'Deze award ligt voor mij in het verlengde van de grote vraag bij banken om met Xpenditure te kunnen werken,' vertelt een opgetogen Boris Bogaert, medeoprichter van Xpenditure.

Op de European FinTech Awards & Conference komen de 300 meest innovatieve FinTech bedrijven uit Europa samen met investeerders, banken en ondernemers om een blik te werpen op de toekomst van de financiële sector. Xpenditure, dat met haar oplossing komaf wil maken met de maandelijkse onkostennota, heeft er indruk gemaakt met een pitch die bewijst dat de aanstormende FinTech-oplossingen hand in hand kunnen gaan met traditionele banken en hun uitdagers. Die boodschap sloeg aan bij de jury, die was samengesteld uit vooraanstaande namen uit de banksector en durfkapitaalverschaffers. Xpenditure werd dan ook beloond met de “Best Of Show”-award, de prijs voor beste pitch.

‘Het speelt ongetwijfeld in ons voordeel dat Xpenditure een reëel probleem aanpakt waar iedereen voeling mee heeft’, vertelt Wim Derkinderen, CCO en mede-oprichter van Xpenditure. ‘Xpenditure transformeert het onkostenbeheer van een administratief kluwen naar een gestroomlijnde, digitale flow. Op die manier besparen onze klanten niet alleen frustratie, maar vooral veel tijd. Bovendien hebben we onze relevantie voor banken al bewezen. Dat zal ongetwijfeld het verschil hebben gemaakt voor deze award.’ 

‘We merken al een tijdje een grote vraag bij banken om met Xpenditure te kunnen werken,’ zegt Boris Bogaert, CEO en mede-oprichter van Xpenditure. ‘Heel veel banken zijn op zoek naar innovaties die meer doen dan het optimaliseren van betalingen en wij bieden die toegevoegde waarde. Voor verschillende grootbanken zorgen we er al voor dat onkostenbonnetjes in real-time gekoppeld worden aan de betalingen. Deze “Best Of Show”-award is voor ons het beste bewijs voor de interesse uit de banksector.

 

Op de European FinTech Awards bij ABN AMRO Bank in Amsterdam zijn in totaal 9 awards uitgereikt in verschillende subcategorieën. De Best-Of-Show-award is een overkoepelende award, gebaseerd op de totale score van de panelleden.

Over Xpenditure
Xpenditure is ontstaan uit de prepaidkaartpionier Cardwise (2011) en is een toonaangevende oplossing voor onkostenbeheer voor ondernemers, groeibedrijven en grote ondernemingen. Xpenditure introduceert een volledig digitaal, realtime proces en geeft zo een nieuwe betekenis aan onkostenbeheer voor alle bedrijven, ongeacht hun omvang. Zowel organisaties als eindgebruikers besparen tijd en kosten, en de oplossing kan snel in organisaties worden geïmplementeerd. Xpenditure heeft kantoren in Mechelen (BE), London (UK), Keulen (DE), New York (VS) en Sao Paolo (Brazilië).