Workday herdefinieert bedrijfsplanning, budgettering en prognose

Workday, een leverancier van cloudapplicaties voor financiën en human resources, presenteert Workday Planning, een nieuwe applicatie voor planning, budgettering en prognose.

In combinatie met Workday Financial Management en Workday Human Capital Management (HCM), zal Workday Planning het eerste systeem worden dat real-time financiële en HR-data koppelt aan analyses en bedrijfsplanning. Met Workday Planning kunnen organisaties budgetten en prognoses opstellen, daaraan gezamenlijk werken en acties ondernemen vanuit een compleet systeem. Dat zorgt voor continue prestatieverbeteringen en bedrijfsgroei.
 
Groei door gezamenlijke en continue planning
De hedendaagse bedrijfsomgeving is zeer dynamisch: veranderende marktomstandigheden, toenemende concurrentie om talent en veeleisende investeerders dwingen organisaties tot meer wendbaarheid en zorgvuldigheid bij de financiële- en personeelsplanning. De huidige planningssystemen en afzonderlijke oplossingen bieden geen real-time inzicht en vereisen vaak aanvullende handmatige berekeningen, in spreadsheets die geen deel uitmaken van de financiële- en HR-systemen. Deze gefragmenteerde benadering leidt tot meerdere versies van de waarheid en kopzorgen over integratie. Die maken het moeilijk om effectief samen te werken en acties te ondernemen in het voor het bedrijf noodzakelijke tempo.
 
Met behulp van Workday Planning kunnen organisaties doorlopend plannen en samenwerken. Daarmee realiseren ze strategische resultaten en prestaties die in lijn zijn met de doelstellingen van alle stakeholders binnen het bedrijf, zoals financiële-, operationele- en HR-managers. Workday Planning is een waardevolle uitbreiding van de Workday-architectuur, doordat gebruikers op eenvoudige wijze bedrijfsprocessen kunnen configureren en compliance kunnen garanderen dankzij ingebouwde controles en een ononderbroken audit trail in elke fase van de budgetcyclus.
 
Veranderende wereld 
“De wereld verandert continu. Ondernemers moeten nu de koppen bij elkaar steken om de financiële resultaten en de prestaties van medewerkers continu te verbeteren en groeimogelijkheden te vinden om te kunnen blijven concurreren. Dit vereist een nieuwe benadering van planning, budgettering en prognoses – en één enkel systeem dat gezamenlijk en doorlopend plannen mogelijk maakt”, aldus Mike Frandsen, Executive Vice President van Products, Support and Delivery bij Workday.  
 
Workday werkt eraan om Workday Planning in 2016 op de markt te brengen.