Wolters Kluwer benoemt Nancy McKinstry tot voorzitter.

fallback
Benoemingen Raad van Bestuur Wolters Kluwer. De Raad van Commissarissen van Wolters Kluwer heeft vandaag bekendgemaakt dat Nancy McKinstry wordt benoemd tot de voorzitter van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer, met ingang van 1 september 2003. Mevrouw McKinstry, lid van de Raad van Bestuur, volgt Rob Pieterse op, die per dezelfde datum terugtreedt.

De Raad van Commissarissen zal aan de algemene vergadering van aandeelhouders voorstellen om Boudewijn Beerkens, de huidige Chief Financial Officer/Senior Vice President Finance, met ingang van 1 mei aanstaande te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer.

Mevrouw N. McKinstry (VS, 44) is sinds juni 2001 lid van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer nv. Haar portefeuille omvat Legal, Tax & Business North America, alsmede het wereldwijde technologie- en prijsbeleid. McKinstry heeft een MBA in finance en marketing van de Columbia University en een Bachelor in economie van de Universiteit van Rhode Island (URI).

Nancy McKinstry was eerder CEO van Legal, Tax & Business North America. Ze heeft tot 1999 een aantal topfuncties bij CCH vervuld, waaronder die van President and CEO van CCH Legal Information Services, Vice President van Product Management, en Senior Officer and Assistant Vice President van de divisie Electronic Products van CCH Incorporated. Voor haar komst naar Wolters Kluwer heeft zij verschillende managementfuncties bekleed bij Booz, Allen & Hamilton. Nancy McKinstry is ook korte tijd werkzaam geweest als CEO van SCP Communications, een bedrijf in medische informatie.

Mevrouw McKinstry volgt de heer R. Pieterse (60) op, die per 1 september 2003 terugtreedt als voorzitter. Rob Pieterse heeft 25 jaar bij Wolters Kluwer gewerkt, waaronder vijftien jaar als lid van de Raad van Bestuur. Hij is in maart 2000 aangetreden als voorzitter van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer.

‘Ik ben verheugd dat we binnen de onderneming een goede opvolger voor Rob Pieterse hebben gevonden. De benoeming van Nancy McKinstry geeft continuïteit in het bestuur van Wolters Kluwer. Nancy is een uitstekende kandidaat, zij heeft brede bedrijfservaring en is een vooruitstrevende manager’, aldus de voorzitter van de Raad van Commissarissen, de heer Henny de Ruiter.

Tevens zal de Raad van Commissarissen aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 16 april 2003 voorstellen de heer B.L.J.M. Beerkens (39) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Om voldoende financiële deskundigheid in het bestuur te waarborgen, stelt de Raad van Commissarissen voor Boudewijn Beerkens, momenteel Chief Financial Officer/Senior Vice President Finance, met ingang van 1 mei 2003 te benoemen tot Chief Financial Officer in de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer.

Voor het aanvaarden van zijn huidige positie bij Wolters Kluwer, was de heer Beerkens Managing Partner bij PriceWaterhouseCoopers N.V., verantwoordelijk voor Corporate Finance and Recovery. De heer Beerkens deed zijn internationale ervaring op in Brazilië in de detailhandel, en zijn bankierservaring in Londen. Boudewijn Beerkens heeft een MBA van de Rotterdam School of Management (RSM) onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Tevens houdt hij doctoraal diploma’s in Nederlands recht en Notariaat van de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU).

In de nieuwe samenstelling zal de Raad van Bestuur per 1 september 2003 uit de volgende vier leden bestaan: Nancy McKinstry (voorzitter), Boudewijn Beerkens (CFO), Jean-Marc Detailleur and Hugh Yarrington.

Veranderingen in de Raad van Commissarissen.
Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 16 april 2003 zal de heer A.H.C.M. Walravens (62) aftreden als lid van de Raad van Commissarissen in verband met het verstrijken van zijn zittingstermijn.