Winnaar Credit Management Award 2010 is Vincent van Viersen (Corus)

Op donderdag 25 maart 2010 tijdens het 7e Jaarcongres Credit Management in het congrescentrum NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout is Vincent van Viersen, Credit Manager bij Corus, uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze Credit Management Award 2010.

Vincent van Viersen en zijn zeven medegenomineerden doorliepen een uitgebreid proces alvorens zij in de ochtend van 25 maart met elkaar plenair in discussie gingen. Hun participatie aan deze discussie bepaalde voor 50 procent de uiteindelijke score. Een interview dat zij eerder gaven aan de redactie van Financieel Management bepaalde de overige 50 procent. Na vele verbeteringen in de afgelopen paar edities werd de procedure voor de Credit Management Award dit jaar nog verder geprofessionaliseerd.

De jury voor de Credit Management Award 2010 bestond uit Dr. mr. Jan Adriaanse, Universitair hoofddocent verbonden aan het Centrum voor Bedrijfswetenschappen van de Universiteit Leiden en Partner Solvensys Restructuring Professionals; Ben Walet, Credit Manager Oxxio en winnaar Credit Management Award 2005; Hans van Diest, Risk Manager BMW Financial Services en winnaar Credit Management Award 2008 en Rick Terra, Directeur Operations Vesting Finance en winnaar Credit Management Award 2009.

De jury gaf aan bijzonder onder de indruk te zijn van de case van Vincent van Viersen. Vooral zijn bijdrage aan strategierealisatie bij Corus wordt als zeer innovatief beschouwd. Juryvoorzitter Adriaanse typeert Van Viersen als een proactieve Credit Manager, die niet bang is om theoretische modellen in de praktijk toe te passen. Ook speelt hij bij Corus een coachende rol waarmee hij zijn eigen team, maar ook mensen van andere disciplines mee kan krijgen met creditmanagement. ‘Het was een close call’, aldus Adriaanse. ‘Maar we hebben met Vincent van Viersen een fantastische ambassadeur voor het vakgebied.’

‘Ik ben er stil van’, zei een geëmotioneerde Van Viersen toen hij de felbegeerde bokaal overhandigd kreeg. ‘Ik ben ook ontzettend trots. Ik heb hier vandaag heel veel professionele mensen gezien en gesproken en beschouw het winnen van de award als enorme eer. Laten we er een feestje van maken!’

Bekijk de foto’s. Bent u bezoeker geweest van het evenement? U kunt via www.finance-talent.nl ook na afloop kennis uitwisselen met de andere bezoekers. Klik hier (u vindt hier ook alle presentaties)  

 

Gerelateerde artikelen