Windows 10 beschikbaar

Vanaf vrijdag 31 juli is Windows 10 in meer dan 190 landen beschikbaar als gratis upgrade voor Windows 7- en 8.1-gebruikers, en op nieuwe pc's en tablets.

Windows 10 staat voor een geheel nieuwe benadering van Windows, waarmee we de eerste stap zetten in een tijdperk van meer personal computing. Het nieuwe besturingssysteem is gratis en is ontwikkeld aan de hand van feedback van meer dan vijf miljoen gebruikers.
 
Innovatie en updates
Windows 10 is as-a-service beschikbaar, waardoor gebruikers altijd up-to-date zijn en verzekerd van de laatste innovaties en veiligheidsupdates. Windows 10 is de meest veilige Windows ooit, en biedt een snelle en vertrouwde gebruikservaring op een groot aantal verschillende apparaten, waaronder pc’s, tablets, telefoons, Xbox One, HoloLens en meer.
 
Daarnaast biedt het nieuwe besturingssysteem veel innovaties voor een meer persoonlijke ervaring en optimale productiviteit op verschillende apparaten, waaronder:
 
– Microsoft Edge – de nieuwe persoonlijke, responsive en productieve browser die werkt op alle Windows 10-apparaten. Deze maakt het mogelijk om snel te browsen, webpagina’s te lezen, op te maken en te delen met anderen.
– Xbox-integratie – de geïntegreerde Xbox-app geeft gamers de mogelijkheid hun beste gamingmomenten op te nemen, te delen en te bewerken met Game DVR. Ze krijgen bovendien de kans om nieuwe games te spelen met vrienden op verschillende devices, en games te spelen die ze in huis rechtstreeks van hun Xbox One streamen naar hun Windows 10-tablets en pc’s.
– Start – De startknop en taakbalk voelen vertrouwd, of je nou nu upgradet vanaf Windows 7 of Windows 8, en geven je direct toegang tot handige zaken zodat je productief kunt werken.
Vanaf vandaag worden gebruikers gefaseerd met notificaties op de hoogte gebracht van hun gratis upgrade, en worden Windows 10-apparaten op verschillende verkooppunten beschikbaar.
 
Windows 10 Check-In 
Upgraden naar Windows 10 is gratis en heel gemakkelijk. Maar sommige consumenten vinden de overstap van de vertrouwde software naar de nieuwe Windows 10 nog spannend of hebben er vragen over. Daarom richt Microsoft Nederland samen met partners een groot aantal Windows 10 Check-Ins in, waar klanten terecht kunnen met al hun vragen. Je vindt deze onder andere in leercentra van Seniorweb, en in de winkels van MediaMarkt, Dixons, BCC, MyCom, Paradigit, Alternate en Staples. Daarnaast kunnen gebruikers inchecken via Windows.nl