Wie wordt Familiebedrijf CFO 2020?

Genomineerden Huub van Rozendaal Award 2020: Jeroen Straathof, Grety Gerritsen en Maurice de Wilde.

Door Bouko de Groot.

In een familiebedrijf vormt de CFO de schakel tussen het bedrijf, de buitenwereld en de familie. De CFO biedt een rationeel tegenwicht voor de ondernemers uit de familie, die vaak een meer emotionele band met hun bedrijf hebben. Binnen de CFO Community vormen deze finance directors of CFO’s van familiebedrijven daarom een speciale groep. Ook dit jaar erkennen we hen met  de speciale award voor financieel directeuren van familiebedrijven, uitgereikt op FM Dag 2020. In 2017 werd de award vernoemd naar Huub van Rozendaal, tot zijn nagedachtenis.

De genomineerden voor 2020 zijn:

Durf, innovatie en duurzaamheid

De jury is op zoek naar een financieel directeur bij een familiebedrijf dat succesvol is door dingen anders te doen, dat durft te innoveren en te vernieuwen, waar de financieel directeur een duidelijke stem heeft ten opzichte van de familie en ervoor zorgt dat de groei duurzaam verankerd wordt.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een nominatie zijn:

  • Functietitel is CFO of Financieel Directeur, persoon ingeschreven bij KVK
  • Jaarrekening moet gedeponeerd zijn (2017 minimaal)
  • Er moet een extern meekijkend orgaan zijn (RvT, RvC, RvA)
  • Familie moet een actieve (niet vrijblijvende) rol spelen bij het bedrijf
  • Minimaal 2 jaar in functie
  • Lid van het directieteam

De jury bestaat uit Albert van Bolderen (CFO Zeeman textielSupers), Marc Alblas (Finance Director EMEA Heartland Food Products Group), Paul van der Kroft (CFO & Board member Terberg Group), Ilse Matser (Lector Familiebedrijven – ‎Windesheim University of Applied Sciences) en Willemien Boot (CFO Koninklijke Auping).

Maar wie heeft de award in 2020 gewonnen? Voorgaande winnaars van de award zijn:

Gerelateerde artikelen