Werkend Nederland massaal thuis

Kabinet neemt besluit: evenementen geschrapt, veel openbare gebouwen dicht en zo veel mogelijk thuiswerken.

Wie verkouden is, moet thuisblijven. Grote evenementen worden afgelast, ook musea en concertzalen gaan voorlopig dicht, en mensen moeten zoveel mogelijk thuiswerken. Met voor Nederland ongekend ingrijpende maatregelen probeert het kabinet per direct verdere verspreiding van het gevreesde coronavirus te beperken. Nu indamming te lastig is geworden, gaat de bestrijding een nieuwe fase in. Scholen blijven wel open.

De bestrijding van het coronavirus gaat een nieuwe fase in, zei premier Mark Rutte zojuist in een persconferentie na crisisberaad. De maatregelen gaan per direct in en gelden in ieder geval tot 1 april. “We zien nieuwe gevallen die niet tot de bron te herleiden zijn,” zei Rutte . “Er zijn nog meer ziektegevallen naar de ziekenhuizen gekomen,” vulde Jaap van Dissel, directeur van het RIVM, aan. “De situatie is mogelijk aan het kantelen. We hebben niet meer precies grip op de infecties en de bron. Dus nemen we aanvullende maatregelen.” Scholen blijven voorlopig wel open, omdat daar 'weinig besmettingen zijn' volgens Rutte. Zorgpersoneel wordt geadviseerd voorlopig niet naar het buitenland te reizen.

Nu de snelle stijging van het aantal ziektegevallen doorzet, voelt de regering zich genoodzaakt extra maatregelen te nemen. Nederland telt inmiddels 614 patiënten bij wie het virus is vastgesteld, 111 meer dan gisteren. Vijf mensen zijn overleden. Van 123 gevallen kan niet herleid worden waar of door wie ze besmet zijn, daardoor is indamming uiterst moeizaam.

(bron: AD)

Gerelateerde artikelen