Waterland verkoopt Catalpa Kinderopvang aan Bencis Capital Partners

fallback
Waterland Private Equity Investments (Waterland), de privé-investeerder die zich toelegt op controleparticipaties in kwaliteitsbedrijven in gefragmenteerde groeimarkten, heeft zijn participatie in de landelijke aanbieder van kinderopvang Catalpa Kinderopvang, verkocht aan Bencis Capital Partners.

Waterland verwierf Catalpa Kinderopvang (Catalpa) in september 2001 met zijn eerste fonds (Waterland Private Equity Fund). Vandaag beheert Catalpa, met 2.200 medewerkers, 170 centra voor kinderopvang, verspreid over heel Nederland, waar 13.000 kinderen in leeftijd van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang.


Daarmee is Catalpa de Nederlandse marktleider. In de afgelopen vijf jaar heeft Waterland het management van Catalpa actief ondersteund met zijn advies en een buy & build strategie.


Daardoor kon Catalpa het aantal centra onder beheer met 80 uitbreiden, zowel via nieuwe vestigingen alsook via de acquisitie van 10 bestaande kinderopvangbedrijven.


De omzet is in deze periode meer dan verdubbeld. Ook werden de administratieve afwikkeling, de rapportering en het cash flow management met behulp van de expertise van Waterland gestroomlijnd. Waterland heeft, samen met het management, zijn participatie in Catalpa verkocht aan Bencis Capital Partners, een Nederlandse private equity verschaffer.


Lex Douze, principal Waterland, licht toe: “De mooie ontwikkeling die Catalpa de jongste vijf jaar heeft doorgemaakt, toont aan dat onze buy & build strategie een krachtig instrument was om de leiderspositie van Catalpa te benadrukken. Catalpa beschikt over alle troeven om die positie nu verder uit te bouwen”.