Wat is een ‘letter of credit’?

Een letter of credit is een documentair accreditief. Een door de bank op zich genomen verplichting jegens de verkoper/begunstigde, op verzoek van de koper, om tot een genoemd bedrag betaling te verrichten. Dit met de voorgeschreven documenten, binnen een gestelde termijn en overeenkomstig de accreditief-voorwaarden.

Met andere woorden: De bank van de koper/afnemer/debiteur neemt met inachtneming van de accreditiefvoorwaarden de betalingsplicht van de debiteur volledig over. Een Letter of Credit is daarmee sterker dan een garantie. Echter, aan  alle voorwaarden dient zeer strikt te worden voldaan. In meer dan 70% van de gevallen zijn de door de verkoper aangeboden documenten aan de bank niet conform de accreditiefvoorwaarden. Raadpleeg voor de voorwaarden de Uniform Customs en Practice for Documentary Creditary, vastgesteld door de Internationale Kamer van Koophandel.
__________________________________________________________________________

Perfect inzicht in Credit Management in 1 dag

Tijdens het seminar Credit Manager in één dag geeft Credit Management expert Raimond Honig inzicht in de strategie van befaamde managementdenkers. Ontdek in één dag hoe u sneller en effectiever kunt anticiperen op de uitdagingen waar uw organisatie voor staat. Meld u direct aan.

__________________________________________________________________________