Wat is een boekingssleutel?

Moderne financiële pakketten werken niet meer met een eendimensionaal grootboek, maar zijn in staat om mutaties naar meerdere dimensies vast te leggen.
Voorbeelden van dimensies zijn onder andere: grootboeknummer, kostenplaatsnummer, kostendragernummer, BV-nummer, autokenteken, medewerker nummer. Tijdens het boeken worden de diverse dimensies geregistreerd. De combinatie van de verschillende dimensies noemen we de boekingssleutel. Het benoemen van de dimensies, het coderen ervan en het bepalen van de combinaties waarin geboekt mag worden is overigens in de implementatiefase één van de belangrijkste implementatievraagstukken.
__________________________________________________________________________
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Vergroot nu uw kennis met opleidingen van topniveau. Volg een van de opleidingen van Alex van Groningen. Opleidingen voor accountants en financials die hun kennis en vaardigheden willen en moeten vergroten. Bekijk het gehele cursusoverzicht.
__________________________________________________________________________