Wat is ASP?

ASP staat voor: Application Service Provider. Dat betekent dat een provider aan u de (betaalde) service verleent om de applicatie waarvan u gebruik wilt maken via het internet aan u ter beschikking te stellen.
De applicatie draait dus niet op uw eigen locatie, maar ergens op een webserver in het internet. Via internet benadert u deze applicaties. Hiervoor dient u dus over een permanent open internetverbinding te beschikken. De bestanden worden op een plek opgeslagen die de provider voor u ter beschikking heeft gesteld (ook niet bij u in huis dus). De provider draagt zorg voor het onderhoud van de applicatie en het maken van back-ups. In theorie is het aanbieden van programmatuur door middel van ASP een hele mooie optie, immers op uw eigen locatie behoeft u slechts eenvoudige internet Pc’s te hebben en u heeft alle zorg van opslag, updates en back-up uitbesteed. Als nadelen wordt in het algemeen ervaren dat de gebruiker angst heeft om zijn gegevens zo maar ergens bij een leverancier weg te zetten met allerlei vragen zoals:
Bestaat de leverancier volgende maand nog wel?
Is de leverancier écht zo zuinig op onze gegevens?
Gebruikt (misbruikt) de leverancier mijn gegevens niet?
Wat is de snelheid van de internetverbinding?
Wat is de leverbetrouwbaarheid van de leverancier?
Hoe regel ik alles juridisch goed met de leverancier?
Hoe weet ik wat ik krijg?
__________________________________________________________________________
Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Vergroot nu uw kennis met opleidingen van topniveau. Volg een van de opleidingen van Alex van Groningen. Opleidingen voor accountants en financials die hun kennis en vaardigheden willen en moeten vergroten. Bekijk het gehele cursusoverzicht.
__________________________________________________________________________