Waar moet ik op letten tijdens een due-diligence onderzoek?

Op financieel, juridisch en fiscaal gebied bestaan er standaard stappen die men doorneemt bij het DD-onderzoek. Dit zijn echter zaken voor de accountants.

Voor u is het belangrijk een lijst bij te houden met items die u in elk gesprek aan bod wilt laten komen. Deze lijst zult u vooraf moeten opstellen en kan bijvoorbeeld aandacht schenken aan de minder ‘harde’ punten van beoordeling zoals managementkwaliteit en draagvlak binnen de organisatie.

Vraag een consultant om u in deze gesprekken te begeleiden. Bij twijfel kunt u bedingen dat u een aantal extra gesprekken voert met bijvoorbeeld middle-managers. Zorg er dan ook voor dat deze mensen zonder hun directe baas kunnen worden geïnterviewd.

__________________________________________________________________________

Vergroot uw kennis met opleidingen van topniveau

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw vakgebied? Vindt u het cruciaal dat uw kennis en vaardigheden op peil zijn? Vergroot nu uw kennis met opleidingen van topniveau. Volg een van de opleidingen van Alex van Groningen. Opleidingen voor accountants en financials die hun kennis en vaardigheden willen en moeten vergroten. Bekijk het gehele cursusoverzicht.
__________________________________________________________________________

Gerelateerde artikelen