Waakhond weigert redding verzekeraar Antilliaanse Ennia

Lening van 600 miljoen aan Caraïbische verzekeraar is onwenselijk.

In krachtige bewoordingen wijst het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft) de voorgenomen redding door de Nederlandse staat van de zieltogende Caraïbische verzekeraar Ennia van de hand. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van kopie van een advies dat nog niet online staat. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Problemen ontstaan vaak vanwege verkeerde aannames; zeker in tijden van geopolitieke onvoorspelbaarheid, financieel-economische onzekerheid en de onbekende gevolgen van tech. Het is voor CFO’s, financieel directeuren en high level controllers dan ook van groot belang om vooronderstellingen duidelijk in kaart te brengen en te toetsen. Het herfst-event Leadership in Finance 2023 staat daarom in het teken van Check your Assumptions (at the Door).

Geeft u leiding aan een bedrijf met een minimale omzet van 75 miljoen euro, dan bent u op dinsdag 31 oktober van harte welkom in Bussum om in een uniek netwerk geïnspireerd te raken door het relevante en onderhoudende programma aan sprekers. Meld je nu vrijblijvend aan.


Nederland wil 600 miljoen euro lenen aan Caraïbische eilandstaten om Ennia te stutten. “Zeer onwenselijk” noemt het Cft dit plan.

Het Cft is een zwaar adviesorgaan. Het moet ervoor waken dat de overheidsfinanciën van de voormalige Nederlandse koloniën opnieuw uit de bocht vliegen. In 2010 moest Nederland al eens de schulden van wat toen nog de Antillen heette, grotendeels kwijtschelden.

(ANP)